U početku je bitno utvrditi “na čemu smo”. Kombinacijom vizualne procjene posture i pokreta, jednostavnim motoričkim testovima, analizom povijesti i navika te nalazom uređaja za analizu tijela dobivamo bolji uvid u inicijalno stanje klijenta na temelju čega možemo formirati daljnji program.


U današnjem beskraju dostupnih informacija teško je razabrati korisno od beskorisnog. Pitanja su sasvim normalna stvar i zato ih se nikad ne treba sramiti pitati. Direktan pristup uvijek se cijeni – opustite se i pitajte što vas zanima, a mi ćemo vam pokušati odgovoriti. Volimo objasniti stvari na jednostavan način, ako dobro poslušate shvatit ćete da briga o zdravlju i nije velika filozofija.


Vizualni pregled je i dalje nezaobilazan način inicijalne procjene stanja – traje vrlo kratko, a daje dovoljno širok izbor informacija o klijentu za trenutni nastavak daljnjeg rada. Postura, građa, simetrija, proporcije tijela, disanje, način i brzina kretanja, sposobnost ili nesposobnost zauzimanja određene pozicije – znakovi su koji pričaju svoju priču. Često upućuju na skrivene ili ostvarene potencijale, kao i na različite zdravstvene i motoričke disbalanse. Korekcija pogrešnih navika i obrazaca kretanja u svakodnevici je prioritet i jedan od osnovnih pedagoških ciljeva trenažnog procesa.


Naprednom tehnologijom nikad nećemo uspjeti zaobići veliku istinu da se za zdravlje moramo potruditi sami, ali ju zato možemo itekako dobro iskoristiti da nam dolazak do cilja učini jednostavnijim i sigurnijim. Mjerenje sastava tijela digitalnim analizatorom daje dublji i realniji uvid u tjelesno stanje klijenta, kao i dodatnu motivaciju za rad i napredak. Pravovremena analiza sastava tijela može na vrijeme upozoriti na moguće disbalanse u organizmu, koji kroz godine nanose štetu, a velikim dijelom su u potpunosti reverzibilni. Javite nam se i saznajte od čega ste građeni i što trebate učiniti da budete još bolji.