Primjereni fizioterapeutski postupci mogu služiti kao izvrsna nadopuna treningu ili se koristiti kao sama osnova procesa rehabilitacije. Sukladno stanju zdravlja i dinamici svakodnevice dobro ih je koristiti periodički jer među ostalim pospješuju cirkulaciju, ubrzavaju odmor, oporavak i zacjeljivanje, smanjuju bol i napetost, poboljšavaju koncentraciju i raspoloženje. Naš fizio odjel može vas zacijeliti i ojačati kineziterapijom, manualnim tehnikama, termoterapijom, magnetom i ultrazvukom – ali i mnogim korisnim savjetima koji život čine boljim.


KINEZITERAPIJA

Kineziterapija (kinēsis, “pokret”), u doslovnom smislu riječi terapija pokretom, predstavlja malen, ali središnji dio fizioterapije kao disciplina s najvećim kapacitetom za provociranje poželjnih reakcija tijela. Oporavak je osjetljiv i često dugotrajan proces, a nestrpljenje i zanemarivanje odgovarajućih postupaka može dovesti do cjeloživotnih deficita. Osobnim iskustvom kroz vlastitu rehabilitaciju uvjerili smo se u nezamjenjivu moć kineziterapije i upravo to znanje rado prenosimo dalje.


MASAŽA

Ništa ne zamjenjuje dodir i rijetko što može zamijeniti masažu – pritisak na pravom mjestu ponekad je sve što trebate da biste krenuli dalje. Korištenjem raznih manualnih tehnika umanjuje se bol, obrađuju trigger pointovi, poboljšava cirkulaciju, fleksibilnost i mobilnost. S masaže je teško ne otići sretan. Bez obzira je li riječ o klasičnoj, sportskoj, anticelulitnoj ili deep tissue masaži, prepustite se s povjerenjem rukama našeg fizio odjela.


SAUNA

Najpoznatiji oblik termoterapije pruža mnoge korisne učinke: pojačana cirkulacija, umanjivanje stresa, podizanje imuniteta, eliminacija toksina znojenjem, regulacija krvnog tlaka i srčanog pulsa, poboljšanje tena, pomoć kvalitetnijem snu i mnoge mnoge druge. Obvezno povezati s hladnim tušem ili kupkom – upravo taj toplo-hladni ciklus mnogostruko ubrzava cirkulaciju. Redovito korištenje saune doista vas čini mlađima i zadovoljnijima, a uparena s masažom zaista čini čuda!


MAGNETOTERAPIJA

Elektromagnetna terapija brzom promjenom električnog polja djeluje na vegetativni i središnji živčani sustav i na žlijezde s unutarnjim lučenjem, poboljšava cirkulaciju i smanjuje edem. Ubrzava se prolazak iona kroz staničnu membranu, što pozitivno utječe na metabolizam. Normalizira se električni potencijal stanice, što dovodi do poboljšane opskrbe kisikom. Koristimo ju kod bolesti i ozljeda koštano-mišićnog sustava, neurlagija, glavobolja, bolesti srca i krvotoka, respiratornog sustava te urogenitalnog trakta. Elektromagnetna terapija također je indicirana kod gastritisa, iritabilnog kolona te smetnji spavanja.


TERAPIJSKI ULTRAZVUK

Terapijski ultrazvuk metoda je termoterapije u kojoj se ultrazvučne mehaničke vibracije u ljudskom tkivu pretvaraju u toplinu. Mehaničko djelovanje ultrazvuka očituje se u vidu mikromasaže pri čemu se povećava propusnost membrane i ubrzava metabolizam, unaprijeđuje se regeneracijska sposobnost tkiva, prokrvljenost i opskrba kisikom. Ultrazvuk može smanjiti edem, kiselost tkiva kod aktivnih upalnih procesa i najvažnije bol. Koristimo ga kod akutnih i svježih ozljeda, bolnih mišića i kroničnih promjena u zglobovima. terapija je neinvazivna i ugodna. Jedna serija liječenja sastoji se od 10 procedura koje se primjenjuju svaki ili svaki drugi dan.