Stil života u većoj mjeri te određene nasljedne predispozicije u manjoj mjeri mogu stvoriti potrebu za korekcijama različitih sistema: tjelesne građe i težine, metabolizma, posture, obrazaca kretanja itd. Proces započinje inicijalnim razgovorom i analizom te praktično-teoretskim satom, nakon čega se određuje smjer programa i njegovi okviri. Najvažniji faktor uspjeha su iskrena želja za promjenom i uloženo vrijeme. Da bi se isprovocirale što temeljitije prozitivne promjene, u početku se inzistira na češćim dolascima, većoj količini tretmana i njihovom duljem trajanju, a kako se klijent približava ciljanom stanju, frekvencija dolazaka i duljina rada se smanjuju. Trajanje korektivnog procesa zavisi o inicijalnom psihofizičkom stanju klijenta te može varirati od nekoliko tjedana do nekoliko godina.

KOREKCIJA TJELESNE TEŽINE

Neprimjerena tjelesna težina upućuje na probleme u zdravom funkcioniranju tijela i uma. S ciljem izbjegavanja daljnjih komplikacija preporučeno ih je dovesti u prihvatljive okvire: savjetovanjem, vježbanjem, korekcijom prehrane i dnevnih navika.

Prekomjerna tjelesna težina postala je nepisani standard modernog društva. Dok vaga pokazuje sve veći broj, a samopouzdanje svakodnevno pada, odjeća velikih formata se gomila u ormaru; znak da je itekako vrijeme da razmislite idete li u pravom smjeru. Osvjestite zdrave navike jednom i za svagda, vratite se u svoje idealne proporcije i konačno zablistajte onako kako i zaslužujete.

Nedovoljna tjelesna težina jednak je psihofizički problem kao i pretjerana – u sprezi je s vitaminsko-mineralnom deficijencijom, anemijom, povećanom mogućnošću osteoporoze, povećanim rizikom od komplikacija pri operativnim zahvatima, problemima s plodnošću uzrokovane iregularnim menstrualnim ciklusima, probleme s rastom i razvojem, pogotovo kod djece i adolescenata.

REGULACIJA METABOLIZMA

Metabolički sindrom, inzulinska rezistencija i dijabetes tipa II među vodećim su uzročnicima zdravstvenih komplikacija i smrtnosti. Uzroci? Nedostatak primjerenog kretanja i neprimjerena prehrana. Ako vas muči prekomjerna tjelesna težina, visok krvni šećer, tlak, neželjene masnoće, osjećaj umora i bezvoljnosti – vrlo vjerojatno ste u opasnosti. Ne čekajte predugo, javite nam se s povjerenjem, a mi ćemo vam pokazati kako da se vratite u tračnice. Jednostavnije je nego što mislite.

KOREKCIJA POSTURE

Geometrija svakog tijela u određenoj mjeri je uvjetovana genetskim predispozicijama, ali neprimjerenim kretanjem i neizvođenjem određenih korektivnih postupaka tijelo se može deformirati do te mjere da normalno funkcioniranje postaje problem. Ukočenost, smanjena mobilnost, nemogućnost normalnog izvođenja većine pokreta, sve su to posljedica narušene posture. Ponavljanjem korektivnih vježbi tijelo se vraća u svoj biomehanički optimum.