REZERVIRAJ TERMIN SASTANKA


Redovito, pravilno i dostatno kretanje nezamjenjiva je potreba svake osobe, a pogotovo one koja teži stabilnom zdravlju, mirnom umu i dobrom izgledu. Bez obzira na vaše trenutno stanje i potrebe, imamo rješenje u obliku individualnog i grupnog rada, savjetovanja i podrške.

Vježbanje pod primjerenim nadzorom najsigurniji je i najbrži put do željenog cilja, a jedno od najvažnijih obilježja kvalitetnog programa je efikasnost: visok omjer postignutog željenog efekta u odnosu na uloženo vrijeme. Jedan od imperativa je da klijent, kako napreduje, trenira sve kraće, ali efikasnije. Treningu kao pedagoškom procesu zadaća je klijentu duboko usaditi bazu navika i uputa s ciljem optimizacije svakodnevnog kretanja – učiniti osobu samostalnom u održavanju visokog stupnja zdravlja i tjelesne spreme najveći je uspjeh rekreativnog trenažnog procesa.

U svim našim aktivnostima poseban naglasak je na disanju, muskulaturi trupa, fleksibilnosti i koordinaciji.


INDIVIDUALNI TRENINZI

Fleksibilnost u rasporedu, maksimalan protok informacija između trenera i klijenta te veći broj korekcija u odnosu na grupni rad, a samim time i usmjereniji efekt. Bilo da su namijenjeni rekonvalescentima, rekreativcima ili sportašima, individualni treninzi predstavljaju širok izbor informativnih i trenažnih postupaka na otvorenom ili zatvorenom, uključujući vježbe disaja, medicinsku gimnastiku, rad na reformerima, rad s utezima, rekvizitima, težinom vlastitog tijela itd., sukladno potrebama.


INTEGRACIJSKI TRENING

Sastoji se od praktično-teoretskog rada na zatvorenom i otvorenom, a kao centralnom dijelu integracijskog ciklusa zadaća mu je u što kraćem vremenu unaprijediti inicijalno stanje klijenta na razinu primjerenu za ulazak u daljnji redovni individualni ili grupni rad. Integracijski treninzi gotovo uvijek su individualni, a trajanje ciklusa ovisi o početnim parametrima, okolnostima rada i brzini apsorpcije informacija od strane klijenta.


GRUPNI TRENINZI

Rad u malim grupama pruža mnoge prednosti, a prije svega visok stupanj individualizacije – upravo zato naše grupe broje maksimalno 5 osoba na reformerima te 6-8 na ostalim aktivnostima. Uskladite tempo i izvođenje pokreta s ostalim vježbačima, izmijenite iskustva, primjetite sličnosti i razlike, ugledajte se na dobar primjer. Grupni treninzi posebna su vrsta socijalizacije koju krasi činjenica da svoju agoniju ipak možete podijeliti sa ostalima.


REFORMERI

Trening na famoznim spravama Josefa H. Pilatesa sinonim je za preciznost i kontrolu pokreta. Univerzalno je primjenjiv i zadovoljava širok spektar klijenata u jednako tako širokom spektru namjena – od postoperativne rehabilitacije preko rekreacije pa sve do primjene u pasivnom/aktivnom oporavku i bazičnoj pripremi sportaša. Sastoji se od elemenata pilatesa i gimnastike, a konstantan fokus je na produbljenoj tehnici disanja i korekciji posture. Rad na ovim spravama vrlo je detaljan pa je prije pridruživanja u reformer grupe potrebno uspješno proći integracijski ciklus.


JOGA

Ova drevna indijska metoda vježbanja plod je višestoljetnog rafiniranja kroz rad i iskustvo, a mi je predstavljmo u nešto modernijem ruhu. Tijekom sata joge vježbači prolaze kroz mnoge korisne pozicije, tzv. asane, a ritam disanja i specifičan redoslijed izvođenja odvode vaš um i tijelo u jednu drugu dimenziju. Svim članovima na raspolaganju su Manduka Pro prostirke za vježbanje, kao i joga blokovi.


BALET

Od ožujka 2020.


KONDICIJSKI TRENING

Grupni trening srednje-visokog tempa rada namijenjen nešto spremnijim vježbačima, a usmjeren daljnjem poboljšanju snage, izdržljivosti, fleksibilnosti, agilnosti itd. Sastoji se mahom od vježbi s korištenjem težine vlastitog tijela sa i bez rekvizita, uz zadržavanje srčanog pulsa u gornjoj trećini kapaciteta od početka do kraja trajanja treninga.