Za klijente iz posebnih skupina kreiraju se programi po mjeri, uzevši u obzir razne faktore: dijagnozu, odobrenja specijalista, inicijalno stanje klijenta, obaveze i svakodnevne navike, vremenske okvire i mnoge druge. Programi se sastoje od različitih udjela treninga, fizioterapije i savjetovanja. Teži slučajevi su nam posebno drag izazov jer se baš s njima često postiže najprimjetniji napredak. Iz čega god da krećemo, znamo kuda idemo – k najboljoj mogućoj razini zdravlja, izgleda i samostalnosti u svakodnevnom životu.

REZERVIRAJ TERMIN SASTANKA


SPECIJALNI PROGRAMI


POST-NATAL REAKTIVACIJA I ODRŽAVANJE TJELESNE FORME ZA VRIJEME TRUDNOĆE

Po dolasku na svijet novog člana obitelji, povratak majke u stanje potpune funkcionalnosti nije samo ostvariva mogućnost, već i svojevrsna obveza. Roditeljska briga, pogotovo u najranijoj dobi, uzbudljiv je i iscrpljujuć posao kojeg je primjerenom tjelesnom pripremom puno lakše savladati. Već preko desetljeća pomažemo majkama da svoju funkcionalnost i izgled u što kraćem roku vrate na razinu i bolju od one prije trudnoće. Na vama je samo da krenete, a na nama da vas vodimo u pravom smjeru.


KONDICIJSKA PRIPREMA ZA SKIJANJE

Naglo uskočiti u pancerice možda i nije najbolja ideja. Višemjesečni periodi dom-ured-auto modela dnevnog kretanja oslabljuju tijelo i čine ga nedovoljno nefunkcionalnim za većinu intenzivnijih sportskih aktivnosti, što uključuje i skijanje. Pripromite tijelo i smanjite rizike uzrokovane naglom intenzivnom telesnom aktivacijom za vrijeme godišnjih odmora. Ovim pripremnim programom treninga ciljamo sve potrebno za sigurnije i ugodnije skijanje.


SPORTSKA PRIPREMA I REHABILITACIJA

Amaterski natjecateljski sport gura granice fizički mogućeg i nosi potencijalne rizike. Profesionalni sport u tome ide još i dalje. Pripremite se na vrijeme za sezonu, smanjite rizik od ozljeda i povećajte učinkovitost.


POSTOPERATIVNA REAKTIVACIJA

Život nosi mnoge izazove, a neki od njih su tjelesne ozljede, razna oboljenja i operacije. Dosadašnji put učinio nas je specijalistima za podizanje životne i radne sposobnosti te korekciju mnogih post-traumatskih stanja primjenom kineziterapije. Tjelesna reaktivacija primjerenom metodom i prilagođenim intenzitetom, bez obzira na početno stanje, bez iznimke dovodi do najpozitivnijih psihofizičkih učinaka. Pretvorite kraj u početak i polako – ali sigurno – uzmite život nazad u svoje ruke.


REGULACIJA METABOLIZMA

Metabolički sindrom i dijabetes tipa II među vodećim su uzročnicima zdravstvenih komplikacija i smrtnosti. Uzroci? Nedostatak primjerenog kretanja i neprimjerena prehrana. Ako vas muči prekomjerna tjelesna težina, visok krvni šećer, tlak, neželjene masnoće, osjećaj umora i bezvoljnosti – vrlo vjerojatno ste u opasnosti. Ne čekajte predugo, javite nam se s povjerenjem, a mi ćemo vam pokazati kako da se vratite u tračnice. Jednostavnije je nego što mislite.


KOREKCIJA TJELESNE TEŽINE

Neprimjerena tjelesna težina upućuje na probleme u zdravom funkcioniranju tijela i uma. S ciljem izbjegavanja daljnjih komplikacija preporučeno ih je dovesti u prihvatljive okvire: savjetovanjem, vježbanjem, korekcijom prehrane i dnevnih navika.

Prekomjerna tjelesna težina postala je nepisani standard modernog društva. Dok vaga pokazuje sve veći broj, a samopouzdanje svakodnevno pada, odjeća velikih formata se gomila u ormaru; znak da je itekako vrijeme da razmislite idete li u pravom smjeru. Osvjestite zdrave navike jednom i za svagda, vratite se u svoje idealne proporcije i konačno zablistajte onako kako i zaslužujete.

Nedovoljna tjelesna težina jednak je psihofizički problem kao i pretjerana – u sprezi je s vitaminsko-mineralnom deficijencijom, anemijom, povećanom mogućnošću osteoporoze, povećanim rizikom od komplikacija pri operativnim zahvatima, problemima s plodnošću uzrokovane iregularnim menstrualnim ciklusima, probleme s rastom i razvojem, pogotovo kod djece i adolescenata.